ثبت شرکت بازرگانی

شرکت بازرگانی

ثبت شرکت بازرگانی

آنچه که در این مبحث می خوانید از شرایط تا نحوه ثبت و نیز مدارک و قواعد و مقررات مربوطه در خصوص ثبت شرکت های بازرگانی می باشد. اگر سوالات متعددی در خصوص ثبت شرکت بازرگانی دارید این مطلب را از دست ندهید.

ثبت شرکت بازرگانی

ثبت شرکت بازرگانی از جمله گزینه های بسیار پر درآمد برای اشخاصی است که می خواهند فعالیتی را در بازار شروع کنند. شرکت های بازرگانی در واقع امور تجاری و تجارتی را در زمینه های متعددی دنبال می کنند و با استفاده از ثبت شرکت بازرگانی می توانند در سراسر جهان تجارت کنند.

هر چه پیشرفت صنعت و تجارت رو به ترقی می رود اشخاص زیادی به ثبت شرکت تجاری تمایل نشان می دهند و ایجاد شخصیت حقوقی برای بازرگانان و تجار تبدیل به یک روند ضروری در کسب و کارشان می باشد.

دلیل اینکه ثبت شرکت بازرگانی یک ضرورت برای کار بازرگانی است اموری است که تنها شرکت های بازرگانی می توانند در آن ورود پیدا کنند و اشخاص حقیقی چندان مجاز به فعالیت در زمینه آن نیستند.

شرایط ثبت شرکت بازرگانی

برای ثبت شرکت بازرگانی باشد شرایط زیر محقق باشد.

  1. اعضاء شرکت فاقد سوء پیشینه کیفری باشند.
  2. اعضاء سمت دار باید حداقل 18 سال را داشته باشند
  3. اسم شرکت نباید تکراری باشد
  4. مدیر عامل شرکت نباید در شرکت دیگری نیز مدیر عامل باشد.
  5. اعضای سمت دار شرکت نباید استخدام رسمی دولت باشند.

انواع شرکت های بازرگانی برای ثبت

شرکت های بازرگانی در هر یک از قالب های شرکت های قانون تجارت می توانند به برسند بنابراین شرکت های بازرگانی ممکن است در هر یک از 8 قالب زیر ثبت شوند.

  1. شرکت سهامی عام
  2. شرکت سهامی خاص
  3. شرکت با مسئولیت محدود
  4. شرکت تضامنی
  5. شرکت تعاونی تولید و توزیع
  6. شرکت نسبی
  7. شرکت مختلط سهامی
  8. شرکت مختلط غیر سهامی
شرکت بازرگانی

شرکت بازرگانی

مراحل ثبت شرکت بازرگانی

مراحل اولیه

در این قسمت باید یک سری موارد را در شرکت تعیین کنید و بعد  از آن اقدام به ثبت شرکت بازرگانی خود کنید. از این رو مواردی که در ادامه عنوان می کنیم از مهمترین مواردی است که پیش از ثبت باید حتماً نسبت به آن تصمیم گیری شود.

انتخاب اعضاء و شرکاء شرکت

این مورد جزء مواردی است که برای ثبت هر شرکتی شرکاء باید با دقت کامل بهترین ها را برای همکاری با خود انتخاب نمایند از این جهت بر اساس نوع شرکتی که دارید باید اعضاء شرکت را انتخاب نمایید. انتخاب اعضاء و شرکاء شرکت نمی تواند از حداقل تعدادی که در شرکت تعیین شده است کمتر باشد.

انتخاب اسم شرکت

برای اسم شرکت 5 اولویت دارید و می توانید با منابع موجود استعلام اسم ها را بگیرید. اسم شرکت باید فارسی باشد و در لغت نامه های فارسی نیز دارای معنا باشد.

نکته دیگری که در خصوص اسم شرکت لازم است بدانید این است که اسم انتخابی نباید با نظم عمومی و اخلاق حسنه در تضاد باشد، واژه بازرگانی نیز می تواند در اسم شرکت بازرگانی ذکر شود و جزء سیلاب های عام می توان از آن استفاده کرد.

انتخاب موضوع شرکت

موضوع فعالیت شرکت باید حتماً ذکر امور بازرگانی باشد. بنابراین در تعیین موضوع شرکت بازرگانی باید عنوان معاملات و واردات و صادرات و یا خرید و فروش محصولات را قید کنید. همچنین سطح امور فعالیت شرکت که به صورت داخلی یا بین المللی است بسیار حائز اهمیت است.

مرحله ثانویه

در این مرحله باید درخواست ثبت شرکت در سامانه ثبت شرکت ها ثبت شود. از این جهت به سامانه ثبت شرکت ها مراجعه نمایید و در قسمت تأسیس شخصیت حقوقی اطلاعات مربوط به شرکت را وارد نمایید.

در مرحله بعد باید اطلاعات لازم را وارد نمایید. از این رو بعد از ورود اطلاعات در سامانه و نیز ثبت نهایی باید منتظر تایید اسم شرکت بازرگانی باشید.

بعد از انتخاب اسم نوبت به پست مدارک به اداره ثبت شرکت ها اقدام نمایید و بعد از بررسی کارشناسان اداره پیش نویس آگهی ثبت شرکت صادر می شود و با مراجعه به اداره ثبت شرکت ها می توانید اوراق ثبت شرکت را دریافت کنید.

مدارک لازم برای ثبت شرکت بازرگانی

مدارکی که باید برای ثبت شرکت ارائه شود به شرح زیر می باشد.

  1. ارائه اساسنامه شرکت بازرگانی که به امضاء اعضاء این شرکت رسیده باشد.
  2. ارائه تقاضا نامه یا اظهار نامه شرکت بازرگانی که این سند نیز باید به امضای اعضاء رسیده باشد.
  3. ارائه شرکت نامه شرکت بازرگانی که این سند نیز باید به همراه صورت جلسه هیئت مدیره و صورت جلسه مجمع عمومی موسسین به امضاء اعضاء شرکت برسد.
  4. ارائه کپی شناسنامه و کارت ملی اعضاء شرکت
  5. لیست اسامی انتخابی شرکت که باید به امضاء اعضاء برسد.
  6. شرکت های بازرگانی باید برای ثبت موضوع مناسب شرکت بازرگانی را تنظیم نمایند.

زمان ثبت شرکت بازرگانی

مدت زمان ثبت شرکت بستگی به این دارد که کدام یکی از قالب های ثبت شرکت را انتخاب نمایید. برخی از این شرکت ها به دلیل تشریفات ثبتی که دارند مدت زمان بیشتری را برای ثبت نیاز دارند.

مثلاً شرکت سهامی عام باید پذیره نویسی سهام را انجام دهند و مجوز دریافت کنند از این رو زمان بیشتری را باید صرف ثبت شرکت نمایند و در مقابل شرکت های سهامی خاص چون این موارد در ثبت ندارند در مدت زمان کوتاه تری امور ثبت شان اتمام می یابد. اما به طور کلی از زمان ارسال مدارک به اداره ثبت شرکت ها روند ثبت شرکت 14 روز کاری زمان می برد.

تعرفه ثبت شرکت بازرگانی

هزینه ها و تعرفه های شرکت های بازرگانی به موارد تعددی چون نوع شرکت، سرمایه شرکت، تعداد شرکاء و … بستگی دارد . بنابراین هزینه دقیق ثبت شرکت بازرگانی را می توانید بعد از مشخص شدن این موارد از متخصصان ما در آراکس بپرسید.

در این مقاله هر آنچه که باید در خصوص ثبت شرکت بازرگانی را بدانید مطالعه نمودید. اما اگر نیاز به کمک یا راهنمایی بیشتر در این خصوص دارید می توانید هم اکنون با شماره های درج شده در سایت تماس بگیرید.

کارشناسان و متخصصان موسسه آراکس به صورت کاملاً رایگان مشاوره ثبت شرکت بازرگانی را به شما همراهان عزیز ارائه می کنند.

There are no comments

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شروع به جستجو درون سایت

Shopping Cart