ثبت شرکت تعاونی

ثبت شرکت تعاونی

توضیحاتی در خصوص ثبت شرکتهای تعاونی به صورت کاملا مختصر جهت بهره برداری شما عزیزان تدوین گردیده است در صورت نیاز به اطلاعات تکمیلی در این خصوص نیز می توانید با کارشناسان اراکس در ارتباط باشید.

ثبت شرکت تعاونی

شرکت تعاونی شرکتی است که تمام یا حداقل ٥١% سرمایه آن به وسیله اعضا تامین می شود و باقیمانده آن از طریق تسهیلات دولتی از قبیل وام بدون بهره ، یا هر راه مشروع دیگر مانند مشاركت ، مضاربه ،مزارعه، مساقات، اجاره، اجاره به شرط تملیك، بیع، شرط فروش اقساطی و صلح تامین می گردد و کلیه ادارات دولتی اعم از وزارتخانه ها ،سازمان ها، شركتهای دولتی یا وابسته به دولت و تحت پوشش دولت، بانكها ،شهرداریها ،شوراهای اسلامی كشوری، بنیاد مستضعفان و … جهت اجرای قوانین مربوطه می توانند از یکی از طرق فوق بدون اینکه عضو تعاونی ها باشند در تامین سرمایه تعاونی ها و یا افزایش آن کمک نمایند. تعاونی ها معمولا" بر دو قسم هستند : تعاونی های تولید و تعاونی های توزیع.

تعاونی های تولید شامل تعاونی های مربوط به امور کشاورزی ، دامداری و دامپروری و… می باشد و تعاونی های توزیع تعاونی هایی هستند که نیازهای تعاونی های تولید یا مصرف کنندگان عضو را برآورده می سازند.

شرکتهای تعاونی حداقل با 7 نفر اعضا تشکیل می شوند این 7 نفر پس از تشکیل جلسه هیئت موسسین و انتخاب اعضای هیئت مدیره ، مدیر عامل و بازرسین ، اسامی آنها را به اداره کل تعاون تسلیم کرده و پس از تایید آنها می توانند نسبت به ثبت تعاونی اقدام نمایند.
سرمایه تامین یا تعهد شده در شرکت تعاونی در هنگام ثبت نباید كمتر از ٥١ از درصد از كل سرمایه شركت باشد و حداقل یك سوم سرمایه آن باید پرداخت گردد و در صورتی كه این سرمایه به صورت نقدی و جنسی باشد باید تقویم و تسلیم گردد.

شرایط خاصی جهت عضویت یا خروج اعضای شرکت تعاونی در قانون ذکر نشده است به استثناء مواردی که خروج فرد سبب اضرار شرکت گردد که مسئولیت جبران ضرر بر عهده فرد خارج شده می باشد.

در صورتی که یکی از اعضا شرکت تعاونی فوت شود ، وراث او جایگزین وی می گردند ، و البته باید مابه التفاوت افزایش سهم خود را که ناشی از افزایش اعضا می باشد بپردازند و در صورت عدم تمایل عضویت آنها ملغی می گردد . در این شرایط سهام فرد در گذشته ،حقوق و مطالباتش تقویم شده وبه حساب دیون تعاونی واریز می گردد و پس از کسر دیون و قروض وی به تعاونی باقیمانده حق و حقوق متوفی به وراث پرداخت می گردد.

افراد به منظور استفاده از تجربه و تخصص و سرمایه یکدیگر میتوانند فعالیتهای اقتصادی را تشکیل دهند که از مهمترین آنها میتوان به ثبت شرکت یا برند اشاره کرد شرکتها با توجه به موضوع فعالیت به 5 قالب ثبتی تقسیم میگردند که از متداول ترین آنها ثبت شرکت با مسئولیت محدود و شرکت سهامی خاص می باشد.

مدارک جهت ثبت شرکتهای تعاونی

  1. سه سری از اساسنامه ممهور به مهر اداره تعاون مربوطه
  2. دو سری از صورتجلسه اولين مجمع عمومي
  3. دو سری از صورتجلسه هيأت مديره
  4. دو سری از تقاضانامه تعاوني
  5. دو سری از شرکتنامه تعاوني
  6. تکميل فرم تعيين نام به ترتيب اولويت نام هاي پيشنهادي
  7. اصل گواهي بانکي مبني بر پرداخت سرمايه تعهدي (حداقل 35% سرمايه)
  8. اصل مجوز از اداره تعاون مربوطه
  9. تصوير برابر با اصل مدارک احراز اعضاء هيأت مديره (شناسنامه و کارت ملي)

مراحل ثبت شرکت تعاونی

  1. عقد قرارداد ثبت شرکت تعاونی با ثبت شرکت آراکس
  2. تهیه و تکمیل مدارک مورد نیاز ثبت شرکت تعاونی
  3. انتخاب نام برای شرکت و ثبت نام شرکت
  4. امضاء اساسنامه و فرم های مورد نیاز توسط متقاضی
  5. روند مراحل اداری در اداره ثبت شرکت ها
  6. ارائه شماره ثبت، آگهی ثبت و روزنامه رسمی به مشتری

برای ثبت شرکت تعاونی، هیات مؤسس متشکل از متقاضیان حائز شرایط قانونی، نسبت به تهیه طرح پیشنهادی و تنظیم اساسنامه منطبق بر قانون بخش تعاونی، دعوت به عضویت افراد واجد شرایط و تشکیل اولین مجمع عمومی عادی جهت تصویب اساسنامه و تعیین هیات مدیره و بازرس یا بازرسان و سایر وظایف مجمع عمومی عادی اقدام می‌نماید.

موسسین شرکت تعاونی باید با قوانین و مقررات تعاونیها آشنائی کافی داشته باشند و در صورت نیاز در کلاسهای آموزشی یکروزه که اداره کل تعاون استان تعیین می‌کند و زمان تشکیل آن حداکثر یک هفته از تاریخ تسلیم تقاضا خواهد بود شرکت نمایند.

هیات مؤسس در طرح پیشنهادی، ضرورت ثبت شرکت تعاونی و ارائه دلایل توجیهی مبنی بر تناسب هدفهای تاسیس شرکت تعاونی با هدفها و برنامه‌های مصوب جمهوری اسلامی ایران با ذکر میزان سرمایه ثابت و در گردش مورد نیاز طرح، تعداد و مشخصات داوطلبان، قید میزان سهم لازم التادیه هر عضو، سوابق و مهارتهای آنان در رشته فعالیت موردنظر، نام شعبه صندوق تعاون برای افتتاح حسابهای تعاونی را ذکر نموده و با معرفی نماینده تام‌الاختیار به اداره کل تعاون ارائه می‌نماید.

ویژگی شرکت تعاونی

  • قائم به ذات و متکی به اعضاء است نه به سرمایه .
  • هرعضو یک رای دارد (برخلاف سایر شرکتها میزان سهام هر شخص مشخص کننده میزان رای او نیست).
  • برخورداری از مزایای معافیتهای
    مالیاتی در برخی از انواع تعاونیها .
  • تساوی کلیه اعضاء در برخورداری از حقوق و وظایف یکسان علیرغم تفاوت در میزان سهام .
  • تقسیم مازاد درآمد بین اعضاء در صورت وجود سود خالص سالانه .
  • تخصیص سهام به نام اعضاء و غیر قابل انتقال بودن آن به اعضاء و غیر اعضاء با تصویب هیئت مدیره
  • سنخیت و همفکری ‚ عامل مشترک و پیشرفت کار .
  • حذف واسطه های غیر ضروری در کسب و تجارت و رقابت با صاحبان این گونه مشاغل کاذب .
  • جلوگیری از بهره کشی و استثمار افراد .

انواع رشته های کاری شرکت تعاونی در ایران

کشاورزی – صنعتی – معدنی – خدماتی – مسکن – فرش دستباف – تامین کننده نیاز تولید کنندگان – تامین کننده نیاز مصرف کنندگان اعتبار – حمل و نقل – تولیدی_توزیعی – تامین نیاز صنوف خدماتی – مصرف آموزشگاهی – عمرانی

توضیح در خصوص ثبت شرکت تعاونی در اراکس
  • جهت اطلاع از امور مربوط به ثبت شرکت تعاونی با ما در ارتباط باشید.
  • ( آراکس مشق کسب و کار )

از اینکه وب سایت گروه حقوقی و ثبتی آراکس را انتخاب نمودید سپاس گذاریم.

There are no comments

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شروع به جستجو درون سایت

Shopping Cart